kolmapäev, 31. oktoober 2012

Puhkus Maldiividel2

Madis kõneles hands-free süsteemiga mille ta oli ühendanud skype võimalustega ja projitseeris VR-prillidesse, mis olid nagu läbipaistvad päiksekad, et ta kuskile otsa ei jookseks, kuid nende klaasidelt sai videokonverentsi vaadelda. Vadim vaatas aku-generaatorit, mis kohvermõõdus tal kaasas oli. Irina oli väga solvunud olekuga ja lesis selg mehe poole rannal teki peal. - Kuidas ta ometi oli julgenud selle venelase nende puhkusele kaasa võtta ja nüüd ei võinud tööd ka maha jätta - justnagu oleks "Kaarnakiviga" abielus!

"Vabandust et segasime." ütles üks konverentidest sõbralikult, "...kuid seda ei saanud ilma sinuta korralikult tööle..." jätkas teine. "Lõbutse hästi!" pilgutas kolmas reipalt silma ja kõne lõppes. Kuid lõbutsemiseks ei saanud seda puhkust enam ammu nimetada. Hapu naine ei kuulanudki mehe vabandusi ja jäi kõigile lähenemiskatsetele kõigutamatult külmaks. - Vähemasti oskas nende tüdruk lõbutseda ja suples kusagil vaiksemas rannas, kus pole niipalju turiste - õige kah, ta oli ju nii uje. Irina oli nii õnnelik, et tema tütrel oli sõpru. Tema intelekt kippus neid alati eemale peletama, sest keegi ei osanud tema teemadel rääkida. Tiffany oli selline imelik tüdruk, kellele meeldisid rongad ja vanad keeled ning eeposed. Ta võis tundide viisi lugeda Homerost ja vaielda vastu Platonile selle riigi-idee toimimise osas. Võibolla saab temast esimene Eesti nais-president, unistas Irina. Kui ta oli Madisega abiellunud, siis ta loobus oma karjäärist Keskerakonnas, et toetada oma meest. Ta oli nii uhke selle üle, et tal on nii tugev ja sihikindel mees, kes teadis oma väärtust. Kuid talle oleks siiski meeldinud, kui ta natuke rohkem Don Huan de Marco oleks. - See oli Irina lemmik-film, kuid koguduses ja kodus ei julenud ta seda kunagi tunnistada. Seda ei peetud heaks tooniks, kui naine on kuidagi - liiga meelas.

Mõne aja pärast tuli Madisele uus kõne ja Irina andis alla ning vabandas end peavaludega, et suunduda hotelli poole.

"Kuule Madis, kuidas selle sinu majaga on, mille sa projekteerisid et oma naisukest üllatada?"
"Noh, mis sellega olema peab?" ei saanud Madis küsimusest aru.
"Selle tualettruum on kuidagi imelik..." vabandas konverent ennast välja ja mitu prakitkanti tema ümber noogutasid unisoonis ja otsisid tarvilikud skitseeringud välja, asetades tema ette.
"Ahjaa! Tean mis mure sul on." ütles Madis äraseletatud ja valgustatud häälel, ning asus nagu mingi guru oma õpilastele suurt teadmist andma:

"Tualettruum asub mõttelises kvadrandis 8 ja selles asub tualettruum täpselt keskel ning selle põhiosa on kuup, mille ülemises otsas on mõtteline püramiid. - Seinad ahenevad ülespoole ühte punkti. Teisel pool lage on laiendatud rõdu ja seal kohas, kus asub püramiidi tipp, on lipuvarras..." leelotas Madis.
"Sellest osast sain ma isegi aru, kuid mind panevad muretsema hoopis maja torustiku paigutamisega tekkivad komplikatsioonid." ütles teine konverent kannatlikul ja aupaklikul häälel. Madis oli oma sõiduvees. Talle meeldis, kui temal lasti juhtida, ehkki Astral Marketings oli ülemaailmne konsortsium, ja tema oli üsna väike pulgake väga suure ja aulise nimega. Ta lootis, et kunagi on ta väärt lausa aktsionäride hulka kuuluma. Astral Marketingsil oli täpselt neli aktsionäri. - Igaüks nendest käsutas veerandit firmast ja selle kapitalist, mis oli jaotatud nelja maailma vahel. - Käsutada Ida-euroopa aktsia portvelli oleks väga pelutav ja jumalik tunne. Mitte igal lihtsurelikul ei ole nõnda palju õnne, kui temal. Ja ta ikkagi teab ka midagi. Tema mõtles välja "Kaarnakivi" kontseptsiooni, et viia internet ja kontoritöö uuele tasemele. Nüüd ei pidanud su elustiil kunagi enam kannatama, et sa tööl käisid. Ajakasutamine oli täiuseni optimeeritud. Tema eneseuhkust aitas veel kõditada fakt, et konkurendid üksteise võidu püüdsid teda Astral Marketings'ist välja kaubelda, et ta hoopis nende heaks töötaks ja oma intellektuaalset vara arendaks. Mis sa hing veel tahad, kui sõbrad sind austavad ja vaenlased kadestavad. Miks ei või tema naine natuke mõistvam olla, kui tähtis see kõik on. - Ta ju teeb seda kõike temale ja tütrele! Kogu elu pole ta ühtegi teist naist vaadanud, pärast seda, kui ta Irinaga kohtus. Nõnda, nagu kristlastel oli ajaarvamine enne ja pärast Kristust, oli Madisel elud enne ja pärast Irinaga kohtumist, ning ta ei oleks mingi hinna eest neid hetki teistega vahetanud. Kui saaks selle täiusliku maja, mida ta oli alati tahtnud ehitada, valmis, vat siis alles naine mõistab teda, kui väga ta teda armastab. Mausoleum ja Taj Mahal on selle kõrval nohu, mis tema kavatseb ehitada!

"Maja torustikud, on nagu inimese soolikad - kuna tualettruum asub 8 kvadrandis, siis asuvad ka kõik maja torude põhiosad seal, ning hargnevad sealt üle terve maja laiali. Sellepärast on ümber tualettruumi ka minu poolt disainitud kapp-seinad, et san-tehnikud saaksid hiljem lekete ja parenduste tarvis neile ligi. - Kuhugi on ka mõõdikud vaja paigaldada, ja ei tahaks iga kord seinu maha võtta ja selle peale rasket plekki visata." Tähendas Madis õpetajalikult, nagu seletaks Pythagorase teoreemi matemaatika olümpiaadi jaoks valmistuvale õpilasele, kes peaks ise ka aru saama, et asi on nõnda.
"Kas natuke lihtsamalt ei saaks, see on - kuidas nüüd öelda - huu..." ütles kolmas konverent paberites tuhnides ja leidis õige üles. "Selle ehitamine ei ole just odav."
"Ehituskulud saab väga kergesti tagasi teenitud, kui ma seal hakkan bankette pidama ja selle eest raha kasseerin." tähendas Madis teadjalt.
"Kuule, kas su naine ikka sellega nõus on? - Kõik need banketid, see pidi ju temale sünnipäevakingiks ja abielu juubeli tähistuseks olema, kuid nõnda - noh sina tunned teda paremini ka..." vabandas esimene konverent.
"Ära selle pärast muretse, ma räägin ja selgitan talle." ütles Madis isalikul rahustaval toonil, mis ei sallinud mingit vasturääkimist, kuid talle anti see andeks. Mitte iga töötaja ei tule "Kaarnakiviga" välja, las siis koer jookseb ja sirutab jalgu, peaasi et maja valvamisega hakkama saab ja ka muidu esinduslik on. - Ja Madis oli väga esinduslik. Temas olid ühendatud kõik Eestlase parimad iseloomuomadused, nagu oleks Kalevipoeg isiklikult hauast tõusnud ning jalad alla saanud. Ta oli töökas; sihikindel ja kui ta midagi alustas, siis ei tunnistanud ta sellist küsimust, nagu: "Mis kell on?" - Ta tegi ennastunustavalt tööd kuni võiduka lõpuni. Ta oli oma sõpradele helde ja oma vaenlastele kohutav vastane. Kui keegi tema meelest talle liiga tegi, võis ta minna tigedaks nagu Tarvas, keda karjapoisid on tulise orgiga torkimas käinud. Tema raev oli, nagu kiini jooksvate härgade otserünnak. Ükski matador ei julgeks sellist härga enda peale võtta. - Kui tal just hauaplaat juba valmis polnud nikerdatud ja sünnis haud selle kaaslaseks. "Kaarnakivi" oli Madises, kes enne oli vaene, toonud esile kõik selle parima. Kuidas nad siis võisidki temale seda rõõmu keelata. Egas seegi puhkus, mille Madis viimaks välja võttis - see oli kahe aasta jooksul ainuke. Ametiühingud juba hingasid tuntavalt kuklasse ja kahtlustasid raha ümber kantimist, kuid kuuldes puhkusreisist Maldiividele, siis rahunesid maha ja jätsid selle teema. - Egas see odav turistiklassi reis polnud, vaid esimese klassi kõige-kõige, koos VIP teenindusega! Madis teadis kuidas töötada ja kuidas puhata. Konverendid kadestasid teda hinges, et ei võinud ise seal rannas mõnuleda  - ja milline naine tal oli. Juba tema mustvalge pilt ajas neil kõvaks. Madisel oli tõesti temaga vedanud, ja ta vääris selliseid kingitusi.


Tiffany ja Mihkel leidsid ühe rahuliku paiga ühel korallidest tehtud rannamuulil ja said viimaks ühte. Seelik; top ja alusriided lebasid kaugemal rannas, koos mehe riietega. Mihkel oli nagu näljane hunt, kes kahte lambukest kordamööda sööb ja Tiffany näris naudingust alahuult. See oli täpselt nagu ta raamatust oli lugenud ja oma unenäos ette kujutanud. Tema jalad läksid iseendast harki ja ta tõmbas mehe lähemale, kes kohe riista tema üsasse torkas. Nad laskusid aegluubis muulile ja libisesid vette, kuid õnneks oli mõõn ja vesi madal. - Muidu oleks see kõik olnud vee all ja tulnuks seda kikivarvul teha. Kõik need kallistused ja suudlused ja orgasm tuli liiga kiiresti, kuid nad ei hoolinud sellest, vaid jätkasid. Nõnda ennastunustavalt, nagu poleks aega ja ruumi enam olemas, vaid nagu oleksid ainult nemad - täiesti üheks saanud, üks Inimene. Lõpuks nad väsisid oma raskest tööst ära ja jäid nõnda uneledes lebama - mehe riist ikka veel naise üsas ja naine mehe rinnal tukkumas. Tiffany silitas läbi une õrnalt mehe kaenlaaluseid, mis olid karvased ja lõhnasid erutavalt. Kogu mehe higilõhn oli kuidagi magus ja soolane ühtlasi - nõnda rammestav ja kutsuv. Mihkel arvas samuti oma naisest ja ei teadnud, kuidas ta oli suutnud oma käsi temast kõik need tunnid klassis eemal hoida. Kuidas saaks veel maailmas olla mõnda tüdrukut, kes oleks rohkem...  - Naine!! Kui Jumal oleks Mihkli meelest olemas olnud, siis oleks tema nimi olnud Tiffany Ülemiste. - Kuid näitlejad ja luuletajad ei usu Jumalat, kas mitte Nietzsche ei õpetanud, et: "Luuletajad valetavad liiga tihti?" Kas polnud mitte Bagavatgita ja teised pühakirjad lihtsalt ilus proosaluule ja muud ei midagi? Egas tal midagi nende sotsiaalõpetuse vastu olnud. - See oli hea, kuid Jumalariik maapeal? - Ei tänan! Temale piisas Tiffanyst ja ta ei tahtnud midagi kuulda mingist Jumalast! Selles küsimuses oli ta samal meelel, kui tema tulevane äi, kes samuti oli mõistuse- inimene. Kuidagi moodi oli Mihkel suutnud kõik Tiffany perekonna kohta välja uurida, kuid ei suutnud endale kunagi selgeks teha, miks tal seda infot vaja oli, ja nüüd ei hoolinud ta sellest suurt, et tal oli Tiffany. - Kuid siiski oli tal hea teada, et ka tema naise vanemad sarnaselt mõtlevad. - Polnud vaja mingit peredraamat ja Tiffany lahutamist vanematest läbi mängida. Ka Mihklile olid pereväärtused tähtsad, ehkki ta seda palju välja ei näidanud. Vabakutselise näitlejana oli see halb, kui sind "liiga kinniseks" peeti. Sa ei saanud enam häid rolle ja groupied kadusid ära, kuid nemad maksid ka piletite eest üks kõik mis hinda, isegi kui oleksid pidanud oma hinge kuradile müüma. - Ja Eestis ei lähe ilma groupideta ükski näidend. Kui sind polnud "Kroonikas" või "Õhtulehes" kolmel kuul järjest mainitud, et sa oled ilus; tark ja osav ning teismeliste tüdrukute märg unenägu, siis polnud sind üldse olemas. Selliste asjadega ei maksnud naljatada, tuli ikka ajakirjanduse jaoks olemas olla, et nende hea tähelepanu oleks sinu jaoks olemas ja võimalikud rollid "Vanemuises" oleksid jälle olemas, nagu vanadel headel aegadel. Nüüd oli lihtsalt probleemiks, et Ansipile ei meeldinud tema sotsiaalkriitiline tänava performance "Kullaketrajad" Tal vedas, et see vana kommar teda kinni ei lasnud panna. Siis oli ta ju Tartus kõva tegija. Sellel inimesel polnud mingit hinge ega arusaamist tõelisest kunstist - mida selline mõttetu mees üldse Tartu Vaimust aru sai, et selle linnapea olla tahta?! Jah - tuleb nende poliitikutega ikka ettevaatlikum olla ja mitte niipalju möliseda. Äkki peaks mingi igava töö leidma ja kuskil "Sakalas" või mujal mõttetuid šarše lavastada, et nuts jookseks ja saaks hoopis naisega hullata. - Las need teised parandavad maailma, tema ei taha enam! On ka küllalt valutatud südant vaalade ja kliimasoojenemise; vaesuse ja naftahindade pärast ja miks euroopa ning Ussa, nagu tema seda türanni nimetas, niipalju sõdivad? - Sellest oli juba küllalt ja ta oli piisavalt oma elu ja tervist raisanud. Kas ei olnud mitte saatus talle lahke olnud ja Leonidas Sumatini kaudu selle päranduse kätte toimetanud? Milleks ennast vihata ja keelata enesele nii ilusat naist, nagu Tiffany Ülemiste. - Võibolla vahetaks oma nime Ülemiste vastu, see ikka parem, kui tema oma. - Kurat! - Kuidas ma seda tüdrukut armastan, et isegi surm ei või meid lahutada! mõtles Mihkel rahulolevalt ja suudles naisukest oma rinnal, kes vaid ümises heakskiitvalt unes, kui lained õrnalt üles ja alla õõtsusid, nagu neid paitades ja päike vaikselt looja läks.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar