neljapäev, 9. august 2012

Walge raamat - Mis on maailmas valesti?

Mis on maailmas valesti

Maailmas on valesti see, et inimene ei hoia oma ligimese poole. Seadused ei täida seda eesmärki, milleks nad on kirjutatud. Juhid ei käitu riigimehelikult. Sellepärast on kord käest ära ja inimesed rahulolematud. Selle parandamiseks on tarvis luua uus kord. Kui vana ei toimi, on tarvis uut ja paremat. Kui telekas on rikkis, pole kasu tema ees istumisest ja lootmisest, et ehk tuleb hea pilt tagasi, tuleb see ära parandada, või anda targema kätte ja maksta sünnis leiutasu, et ta hea pildi üles otsiks. Või kui pilt ei ole enam leitav, tuleb see hüljata ja osta endale uus. Ka surnud inimesed maetakse maha ja ei hoita mitte elutuna enda kõrval, kuni nad on ära kõdunenud. See pole esteetiline.

Kui keegi on muutuste vastu ja ei tunnista, et maailmas on midagi valesti, tuleb teda õpetada ja veenda. Kui ta võtab õpetust, siis on hästi, kui mitte, tuleb talle jõuga selgeks teha, sest see on tema huvides, et ta saaks aru, mis talle kasulik on ja kuidas on õigem tsivilisatsiooni ehitada. Selleks, et kõik nälgijad saaksid söönuks, tuleb toiduvarud uuesti ümber jagada ja õiglasemaltm kui eelmisel korral. Nüri töö ei vii alati sihile, kui see on rakendatud vale idee teenistusse.

Kui sina oled otsija, kes soovib oma elu võrrandit paremini lahendada; kes sooviks tinast kulda teha, kuid ei tea, kus asub see viimne saladus või tarkade kivi, siis on "Walge Raamat" just sinu jaoks kirjutatud. Tea seda, et maailmas on viga või patt, mis vajab parandamist. Et see asi on olemas, ei ole täiuslik elu veel võimalik, kuid see saab kohe võimalikuks, kui see viga süsteemis kõrvaldada. See viga või patt, ongi see, mis põhjustab inimeste surma. Ilma selleta elaksid inimesed igavesti, nagu Jumal taevas.

Selle vea nimeks on "Las minna" või "Käib kah" - leppiv seisukoht kõigega, et ainult oma närust elu säilitada, isegi kui see on haigustest puretud. Kas ei oleks parem, kui kõik inimesed elaksid kahekorruselises viietoalises majas? Sellises, kus on töötav vesikäimla ja kaks garaaži, et nii naise kui mehe auto maja juurde ära mahuks ja ei peaks tänava äärel seismisega liikluseeskirju rikkuma? Kus on korralik multimeedia keskus, koos interneti ja kõige mõeldavaga, mis inimõiguste juurde kuuluvad? Kas ei oleks nii parem, kui metsas kuuseall või saunikuna elada? Kõik inimesed väärivad inimväärset elu. Me pole mingid loomad, kes koopas elavad!

Aga kuna suurem osa inimesi on liialt arad ja laisad, et parema poole püüelda, kui oma isiklik koobas ja tööke selle juures, siis tuleb kõik inimesed ühendada, et ühisuses peituv jõud neid veenaks, kui hea on toimivas tsivilisatsioonis elada.

Selleks, et paremini otsida ja leida ning inimelule ammendavamat vastust anda, tuleb luua kirikuid ja akadeemiaid, kus juba olemasolevaid tarkusi säilitada, et need ei ununeks. Seejuures tuleb kõigile inimestele lugemist ja kirjutamist õpetada, et alati oleksid need pühad tekstid mõistetavad. Et me ei läheks enam kunagi tagasi sellesse aega, kui oli veel halvem kui täna, vaid suunduksime alati helge tuleviku poole. Kusagil silmapiiri taga on meie tõotatud maa; meie Ultima Thule, mis on võõrandamatult ainult meie oma. See kuulub meile, et meie oleme endast ja oma vajadustest teadlikud. Seetõttu oskame seda endale ette kujutada ja nõuda. Tõde on paremas õpetatuses. Seetõttu peavad kõik teenima kõige targemat olendit ja teda Jumala tiitliga kutsuma. Ainult niimoodi saab inimkond liikuda suurema valgustatuse poole, mille viimases etapis ei pea inimene enam kunagi töötama, sest on jõudnud Jumalaga samaväärsele tasemele ja võib asuda juba teisi samasuguseid maailmu looma, kui see, kust ta ise päästeti, et selle kaudu õpetada tarkust ja näidata elu tõelist väärtust.

Et kirikud ja akadeemiad säiliksid, on vaja riiki, kes neid ülal peab ja kaitseb! On vaja rahva keskelt värvata sõdureid, keda erikoolitusega vormida halastamatuks, et nad suudaksid tappa. Sest see kõik sünnib kõrgema hüve nimel. Igasugune laiskus ja minnalaskmine tuleb hävitada, et mõtlemine võiks võidutseda. Mõtlen, järelikult olen; muidu võin toimida rumalasti. Sellepärast on tsivilisatsioonid olemas, et nad on ilusad ja tarvilikud ja pakuvad inimestele esteetilist ja täisväärtuslikku elu. Et see kaitse tunduks õigena, tuleb luua seadused, kuidas inimene tohib elada ja kuidas mitte. Elu ei ole mitte iseeneses vaid reeglite järgimises ja nende mõistmises ning parendamises.

Selle kõige jaoks on tarvis Nägemust! Ainult värske ja uus nägemus võib juhatada uute sihtideni, mida varem meie esivanemad ei võinud hoomatagi, sest nad olid ametis oma raske töö tegemisega. Töö on masinate jaoks mitte inimestele. Vaba inimene peab valitsema looduse ja alamate üle, mitte seda orjama.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar